Over mij

Mijn naam is Hajo Schoppen.

Ik heb zeven jaar gewerkt als speechschrijver en redacteur op een ministerie. Daar schreef ik toespraken voor verschillende ministers en staatssecretarissen en voor de ambtelijke top van het departement. Bovendien corrigeerde, herschreef en redigeerde ik ambtelijke stukken (beleidsnota’s, plannen, visiedocumenten) en maakte ik daar publieksversies van. Ook schreef ik columns en artikelen.

Met coauteur Eva Rensman publiceerde ik twee boeken onder de overkoepelende titel De Huiswerkhulp. Hogere cijfers, sneller klaar, die adviezen bevatten voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en hun ouders. Sinds de verschijning van De Huiswerkhulp in 2015 geven we workshops aan ouders op scholen.

Ik gaf schaakles en was voorzitter van een vechtsportclub. Samen met Anne-Marie Benschop begon ik in 2018 met Make Your Move, het allereerste project dat zich inzet voor de combinatie van schaken en vechtsport.

Ik woonde in verschillende landen in Latijns-Amerika, waar ik Spaans leerde.

Momenteel werk ik als freelance tekst- en speechschrijver in het Nederlands, Spaans en Engels. Ik ben beheerder van de Spaanstalige Facebook-pagina en -community Retazos retóricos, een pagina gewijd aan korte teksten en gedichten.

Geïnteresseerd in kortbondige teksten?
Neem vrijblijvend contact op.

E-mail: hajoschoppen@outlook.com
Tel./WhatsApp:
+31 6 8307 4500